Cannabis-behandling

Smertelindringen kan foregå med hjælp af cannabis-te

Hør mere her ...

Cannabis-behandling

Smertelindringen kan foregå med hjælp af cannabis-te

Hør mere her ...

Cannabis-behandling

Behandlingen starter med en udredning, hvorefter der ordineres THC-olie, CBD-olie eller plantedele, som kan tilberedes til inhalation eller te.

Du kan ikke regne med, at din praktiserende læge vil overtage behandlingen og receptudskrivningen, men du er velkommen til at fortsætte behandlingen her, så længe du har behov for det.

 

Lovgivningen

Har du smerter eller kvalme kan du fra 1. januar 2018 få medicinsk cannabis på recept. 

Der må udskrives recept til en måned af gangen, og lovgivningen kræver personligt fremmøde ved hver receptfornyelse. Du skal således planlægge at komme til konsultation en gang om måneden, hvor effekten af den ordinerede cannabis og eventuelle bivirkninger registreres.

 

Trafiksikkerhed og betjening af maskiner:

Da cannabis kan bevirke søvnighed, sløvhed og svimmelhed bør, patienter ikke føre motorkøretøj, betjene maskiner eller deltage i farlige aktiviteter, hvis du oplever sådanne symptomer.

Cannabis er i henhold til dansk lovgivning ikke forenelig med bilkørsel. Indholdet af tetrahydrocannabinol (THC) i blodet må ikke overstige 0,001 mg THC pr. kg blod, hvis det ikke er indtaget i henhold til en lovlig recept. Hvis det er indtaget i henhold til lovlig recept må der føres bil, såfremt det er forsvarligt. Der skrives attest på at du er i behandling med medicinsk cannabis. Attesten kan du opbevare i din bil.

 

Ved starten af en behandling med medicinsk cannabis og ved markant øgning af dosis af en igangværende behandling, udstedes kørselsforbud i 2-4 uger.