LDN LavDosis Naltrexon til smertebehandling

Kontakt klinikken, hvis du ønsker at høre mere om LDN

LDN

LavDosis Naltrexon til smertebehandling

Kontakt klinikken, hvis du ønsker at høre mere om LDN

LDN, Lav Dosis Naltrexon

LDN er forkortelsen for behandlingsformen LavDosis Naltrexon

 

Det har længe været kendt, at lave Naltrexan-doser kan have smertestillende effekt. Naltrexone i lav dosis (LDN ) kan forsøges til smertebehandling, hvor andre behandlingsformer ikke har haft effekt.

 

Evidensen for at bruge LDN til smertebehandling er endnu begrænset og det er derfor ikke førstevalgs-behandling. LDN har også været brugt til behandling af hos fibromyalgi, Dissemineret sklerose, Mb Chron, gigt, autoimmune sygdomme mm.

 

Det er endnu usikkert hvad den præcise virkningsmekanisme af LDN er. Erfaring viser, at lave doser LDN kan forbedre symptomerne hos patienter med fibromyalgi.

 

LDN kan både virke smertelindrende og lindre andre fibromyalgisymptomer som dårlig søvn og træthed. LDN tages i en daglig dosis ved sengetid. Afhængigt af effekt og eventuelle bivirkninger kan det være relevant at afprøve flere forskellige doser for at opnå optimal effekt.

 

Du kan ikke regne med, at din praktiserende læge kan overtage behandlingen og receptudskrivningen, men du er velkommen til at fortsætte behandlingen her, så længe du har behov for det. Hvis du ønsker brev/epikrise/udskrivelsesnotat sendt til egen læge, kræver dette en konsultation.

 

Hvornår virker LDN

Erfaring viser at virkningen indsætter gradvist over et par uger.

Erfaringerne med LDN tyder på, at mange kan have lettere men forbigående bivirkninger, men indtil videre er der ikke rapporteret om alvorlige bivirkninger.

Almindelige bivirkninger er hovedpine og øget drømmeaktivitet.

Erfaring tyder indtil videre på at virkningen af LDN ophører igen et par uger efter ophør med medicinen.

 

Ved brug af LDN frarådes samtidig brug af morfinpræparater. Forsigtighed bør udvises ved samtidigt brug af alkohol.

 

Receptudskrivning på LDN

Du kan ikke regne med, at din praktiserende læge vil overtage behandlingen og receptudskrivningen, men du er velkommen til at fortsætte behandlingen her, så længe du har behov for det.